L’alimentació i el rendiment: dues cares de la mateixa moneda
15 de novembre de 2017
El ritme de vida frenètic en el qual estem immersos i la manca de temps per fer-ho tot i fer-ho bé fan que, a vegades, allò que és vertaderament important passi a un segon pla. És el cas de l’alimentació que, segons l’Organització Internacional del Treball (OIT), en cas de ser incorrecta, pot reduir fins un 30% el rendiment laboral.
Conseqüències clares
Alimentar-nos de manera incorrecta pot provocar hipoglucèmies, problemes de concentració, risc de malalties com l’obesitat, la hipertensió, les malalties cardiovasculars, la diabetis o la depressió. És per això que, des de Gaudí Shopping, us recomanem seguir una dieta variada i equilibrada consumint productes de primera qualitat.
Recomanacions d’experts
En termes generals, la població se salta l’esmorzar o consumeix una baixa quantitat de calories. A partir del migdia passem a l’estat contrari: una congestió digestiva provocada per la ingesta excessiva d’aliments.
Els experts afirmen que la nostra dieta ha d’iniciar-se amb un bon esmorzar i, gradualment, reduir el consum calòric i la ingesta de carbohidrats durant el dia. A més, és important que la dieta es fonamenti en les verdures, les fruites, els llegums, els cereals integrals i el peix. Finalment, recorden que és important ajustar la ingesta calòrica als esforços físics que hàgim de fer: com més grans siguin, més ingesta de carbohidrats.
El menjar a la feina
Les autoritats en la matèria conviden a les organitzacions a invertir esforços en la generació d’hàbits saludables a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, és fonamental revisar els menús que serveixen al menjador i que els horaris s’adaptin a les necessitats de les persones.