Gaudí Shopping

Gaudí Shopping

Gastronomia d'estiu

13 d'agost de 2014

En aquest article podreu trobar un repertori de plats ideals per a l'estiu. 

És impossible marxar de vacances sense involucrar-nos amb les tradicions, la cultura i les persones del lloc on marxem. És per aquest motiu que des de Gaudí Comerç us volem acostar alguns dels plats de la gastronomia catalana ideals per a la temporada estival que podreu trobar a molts dels restaurants del nostre barri, a la Sagrada Família.

L'esqueixada

Es prepara a base de bacallà dessalat i cru, tomàquet, pebrot, ceba i olives. Es condimenta amb oli d'oliva, vinagre i sal. El bacallà es presenta esgarrat, com dirien els valencians; és a dir, es trosseja pessigant-lo amb els dits, sense fer servir el ganivet. Hi ha altres plats similars, com l'empedrat, el xató o l'anxovada. És un plat fresc i sa ideal per als dies d'agost.

L'esqueixada de bacallà és, en definitiva, una amanida de peix que va néixer als pobles de la costa catalana i que s'ha estès pel conjunt del territori. A banda de la qualitat dels productes, és important destacar que s'ha de fer servir sempre oli d'oliva donat que és un ingredient que pot canviar totalment el sabor de l'amanida.

Escalivada

En aquest cas, es tracta d'un plat típic a la nostra terra i, també, a València i Aragó. Els seus orígens, a diferència de l'esqueixada, se situen als pobles de l'interior. Es tracta d'una amanida de verdures, principalment albergínies, pebrots, ceba i tomàquet, rostits. Una altra manera de menjar sa, poques calories i molta fibra. El secret de l'escalivada resideix en deixar les verdures rostir-se a la paella o al forn fins que estiguin cuites. Després es deixen refredar, es pelen i es fan a trossets amb tires llargues longitudinals. S'amaneix amb oli d'oliva i se li pot afegir all.

Pot ser l'acompanyant ideal per a un plat principal de carn o de peix i, també, es pot servir presentada sobre pa torrat i acompanyar-la de filets d'anxova. Existeixen diferents versions del plat en forma de mousse o de pastís.

Mar i muntanya

A Catalunya és molt habitual escoltar dels plats de 'mar i muntanya'. Són diversos i poden anar des d'una paella fins a peix farcit. Es tracta de demostrar la capacitat dels cuiners per fer una fusió ideal dels productes típics de les dues zones de Catalunya: la rural i la costera. Els resultats són deliciosos i les combinacions infinites.

Un viatge ideal on gaudir de Barcelona i de la seva gastronomia. 

Els nostres socis

Ungles Stil
LA FRASQUETTA
Sapphira Prive
La iaia'nita
Aladdin
Audika
Carregant...
x
X